PP7 Affärssystem AB är ett svenskt programutvecklingsföretag som utvecklar och säljer affärssystemet PP7, för projektföretag med ett komplett ekonomisystem. PP7 är ett företag som specialiserat sig på att utveckla affärssystem anpassade till företag med projektintensiv verksamhet som bygg, entreprenad och installationsföretag. Vårt program sätter alltid projektledaren i fokus. PP7 har huvudkontor i Örebro, där utveckling, test och support sker. Försäljningen äger rum i hela landet. PP7 har kunder runt om i hela i Sverige och även internationellt. PP7 ingår i Vitec AB koncernen.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta nära PP7s kunder och stötta dem att i att maximera nyttan som PP7s affärssystem generar. Du gör det genom att anpassa parametersättning samt installation av PP7 samt ta hand om kunden vartefter nya och/eller ändrade behov uppstår.

Till en början genomgår du en mycket genomtänkt on-boarding där du sitter tillsammans med dina kollegor och för att steg för steg lära dig systemen och arbetet. Du börjar supportera kunderna och hjälpa dem med de vardagliga ärendena, för att sakta men säkert avancera och ta dig an allt mer avancerade bitar.

Du kommer på daglig basis att:

 • Ta hand om inkomna ärenden av alla former och färger. Din uppgift är att hjälpa och guida kunden med din analytiska förmåga och problemlösning.
 • Hjälpa kunderna med analyser och rapporter.
 • Parametersättning, implementation och driftsättning av PP7.
 • Genomföra workshops och utbilda våra kunder i systemet.
 • Utforma kundanpassade lösningar tillsammans med kund.
 • Dokumentera kundens systemuppsättningar.
 • Ansvara för den egna beläggningen genom att ta kontakt med egna kunder för att få in nya uppdrag.
Vem är du?

Vi söker dig som drivs av att arbeta i projektform med rådgivning, utbildning och problemlösning. Du har ett genuint intresse för systemfrågor och IT-branschen i stort. Du har ett helhetsperspektiv på affären och tar hänsyn till såväl kundens behov som koncernens mål. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du motiveras av att arbeta kundnära, självständigt och konsultativt. Egenskaper vi värderar högt är god kommunikationsförmåga.

Vi tror att du har en högskole-/universitetets examen inom systemvetenskap/ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. En eller flera av följande kompetenser är meriterande:

 • Några års erfarenhet av IT-arbete samt insatt i kundrelationer.
 • Jobbat i något Affärssystem.
 • Jobbat som Ekonomiassistent.
 • Erfarenhet av systemimplementation.
 • Van att arbeta i flera olika IT-system samtidigt.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Varaktighet Tillsvidareanställning

Tillträde Omgående eller efter överenskommelse
Arbetstid/Varaktighet Heltid
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsort Örebro

Vi vill att du så snart som möjligt, dock senast den 15 augusti 2018 sänder in din kompletta ansökan, dvs. ditt Personligt brev samt ditt CV till oss.

Vid vår genomgång av inkomna ansökningar och i vårt urval inför planerade intervjuer kommer vi att lägga särskild stor vikt vid ditt personliga brev.
Din ansökan skickar du till leif.landen@pp7.com senast den 15 augusti 2018.
Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Leif Landén 0735–181724,
leif.landen@pp7.com

Örebro den 26 juni 2018

Tillträde Omgående eller efter överenskommelse
Arbetstid/Varaktighet Heltid
Lön Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsort Örebro
Senast 15 augusti 2018

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Leif Landén
0735–181724
leif.landen@pp7.com